Banbrytande restaurang bygger takterass med Nivell Utegolv

Stenmarks Restaurang & Växthus är i full gång med bygget av världens mest klimatsmarta restaurangbyggnad, och till takterassen används ett av de hållbara materialvalen, Nivell Utegolv.

Norr om Trelleborg byggs det som ska bli världens mest klimatsmarta restaurangbyggnad, Stenmarks Restaurang & Växthus. Allt byggs på ett klimatsmart sätt med hållbara materialval och sedan kommer värme och vatten återvinnas från restaurangen för att driva det integrerade växthuset på 565 kvadratmeter.

Ett av materialvalen blev Nivells Utegolv som har använts till restaurangens takterass. Nivell Utegolv är framtaget för att tåla alla väder och passar alla fasta markförhållanden – även ojämna underlag. Perfekt för att, som i detta fall, monteras på ett tak.

– Det enkla och smidiga montaget ledde till stor tidsbesparing i projektet. Nivell Systems lösning var helt optimal i detta fall, kommenterar Claes Stenmark, ägare och projektledare av restaurangen.

Projektet tar ledningen inom hållbar byggnation och utmanar byggindustrin genom att välja klimatsmarta alternativ framför det traditionella. Ett exempel på detta är grundlösningen, där markskruvar används istället för traditionella betongfundament. Metoden minskar både byggtid och byggnadens fotavtryck på miljön.

Häng med på Stenmarks resa till färdig restaurang och växthus på deras YouTube >

Här kan du läsa mer om Nivell Utegolv >

Dela denna information via: