Dramaten i Flemingsberg – nu med Industrigolv från Nivell

I Flemingsberg söder om Stockholm uppför MVB det nya produktionscentret för Operan och Dramaten, och till golvet använder de Nivell Industrigolv framtaget för tuff belastning som i detta fallet klarar tunga teaterkulisser och trucktrafik.

Projektets huvudentreprenör är MVB, Sveriges största familjeägda byggföretag, och har verksamhet inom byggentreprenader, byggservice, anläggning och projektutveckling. De har sin huvudsakliga verksamhet i Stockholm, Skåne, Halland, Göteborg, Skaraborg och Trestad. Byggnaden som planeras stå klar under 2024, kommer ha en yta på 12 500 kvm och innehålla lokaler för ateljéer, dekorverkstäder och repetitionssalar.

När det kom till att välja golv till Dramaten var Nivell Industrigolv en utmärkt lösning. “Ett i stort sett likadant system har man haft i den befintliga byggnaden, en beprövad lösning” säger Magnus Somp, ansvarig för montaget av golvet på bygget.

Golvets yta sträcker sig över 6 200 kvm och behöver klara tunga laster för trucktrafik, teaterkulisser och annat tyngre material. Nivells regelsystem för industriytor blev lösningen på behovet då det tål tunga belastningar och är framtagen för denna typ av miljö. Tillsammans med Nivells speciella fiberarmerade röda skruvar och industriregel blir golvet mycket tåligt, i detta fall kombinerat med ett massivt spåntat trägolv.

Ett roligt och smidigt arbete med Nivell Industrigolv

– Arbetet har varit väldigt roligt och smidigt. Logistiken var inte helt enkel, och där var det fantastiskt med en leverantör som Nivell System som tog ansvar och hjälpte till i hanteringen av det stora golvet. De hjälpte till med allt ifrån leveransen av själva regelsystemet till ritningar och planeringen av hela utförandet, säger Magnus Somp.

Att ha ett nära samarbete var nyckeln för ett lyckat projekt, menar Magnus och förklarar även att vi på Nivell System tog ansvar hela vägen, vilket i sin tur underlättade arbetsflödet för dem som entreprenör och minskade stressen.

– Dessutom är det ett fantastiskt system. Jag har själv stor erfarenhet av att använda Nivells produkter, ofta i mindre projekt som villor. Det är kul att kunna konstatera att Nivell System fungerar även i sådana här komplexa och stora projekt, avslutar Magnus.

Här kan du läsa mer om Nivell Industrigolv >

Dela denna information via: