Nivellgolv skapar mysig personalterrass i Jordbro

I Stockholmsförorten Jordbro pågår ett projekt som kombinerar nybyggda lägenheter med en förskola. På taket skapas just nu ett mysigt uterum för förskolans personal – med golv från Nivell.

Huvudentreprenör för hela byggprojektet är H2 Entreprenad, även kända som Hanssons Hus AB, med säte i västgötska Ulricehamn, medan uterummet utförs av Sigent Entreprenad med montage av KX2 Entreprenad & Service i närliggande Ösmo.

– Det blir ofta så med flera beställarled. Branschen bygger på att alla hjälps åt för att möta slutkundens behov och klara av leveransdatum, så man anlitar duktigt folk med de rätta specialistkunskaperna för olika delprojekt, berättar Jacob Kaaling som är säljare på Bygma i Tyresö – som levererat det mesta av materialet till terrassprojektet.

Enda tänkbara lösningen

Terrassen på runt 200 kvadratmeter byggs ovanpå förskolans låglutande plåttak och toppas av en sju meter hög pergola som skänker en rejäl dos karaktär till bygget.

– Taket lutar några grader för vattenavrinningens skull, så ett Nivellgolv var egentligen den enda tänkbara lösningen. Både vi och våra kunder har goda erfarenheter av Nivellsystemet, inte bara för utomhustillämpningar som här. Oftast handlar det om fukt i källare och liknande problem, där ett ventilerat Nivellgolv som enkelt kan fås i våg blir en väldigt effektiv lösning, fortsätter Jacob och berättar mer om terrassen på förskolan i Jordbro:

– Ovanpå Nivellreglarna ligger det tryckimpregnerad trall. Samma material används också i de stora ”blomlådorna” som är hela fyra meter långa. När väl växtligheten har tagit sig blir det säkert en riktigt mysig pausmiljö för skolans personal när vårsolen tittar fram!

Här kan du läsa mer om Nivell Utegolv »

Dela denna information via: