Inte bara renoveringar med Nivell System

Att återställa fuktskadade byggnader snabbt och effektivt – det är kanske vad många främst förknippar Nivellgolven med. Men ventilerade renoveringsgolv är bara en av många tillämpningar för det smarta Nivellsystemet.

Ett exempel hittar vi i Malmö, där Belleville Arkitektkontor AB just nu uppför tolv spännande bostadsrättsradhus tillsammans med Nock Massiva Trähus AB. De luftiga och karaktärsfulla husen med flexibla planlösningar byggs i fyra plan med stomme i korslimmat trä och grund av återvunnet glas, allt för att minimera klimatavtrycket.

Hållbarhet på allvar

– Vi ville ta hållbarhetstänkandet till en ny nivå och bygga genomtänkt med robusta och enkla material. Husen får till exempel solpaneler på taken, stort fokus på möjlighet till odling och återvinning av regnvatten, berättar arkitekten Jeanette Lundberg.

Lite dyrare än att bygga konventionellt har det blivit, men alla husen som har inflyttning i mitten av december sålde snabbt slut – en följd av det attraktiva läget på Sorgenfri och att allt fler söker ett hållbarare sätt att leva.

Återanvändning och hundraprocentig återvinning

För Belleville blev kv Biljetten premiär för samarbete med Nock, som delar deras passion för klimatanpassat byggande.

– Vi bygger upp till åtta våningar högt i korslimmat trä, där nästan allt prefabriceras i vår fabrik i Älvängen. Det är roligt att få vara en del av ett så här nyskapande projekt, där vi valde Nivells lösning med installationsgolv. Dels ger det oss ett smart utrymme för ledningsdragning, under golvbrädorna – och så passar systemet perfekt in i den hållbara profilen. Reglarna är ju av svenskt trä och skruvarna som reglerar höjden är av slitstark och stabil PP-plast, som kan återvinnas till hundra procent – och förstås även återanvändas i andra projekt. Men de lär ju sitta där de sitter så länge husen står kvar, säger Nocks projektledare Björn Hammarbäck.

Här kan du läsa mer om Nivell Installationsgolv »

Dela denna information via: