Spännande takterrasser på gång i Mariestad
– med Nivell Utegolv

På Kungsgatan i Mariestad förvandlar Stenmarks Bygg just nu en tidigare kontorsfastighet till lägenheter utöver det vanliga åt Krafthagen AB.

– Det blir lite radhuskänsla, fast det är mitt i centrum med all service runt knuten. Det borde passa perfekt för de som sålt villan och vill bo bekymmersfritt, menar Robin Andersson som är platschef på Stenmarks.

Mycket riktigt är också den första etappen om sex lägenheter med takterrasser redan fullt uthyrd. Totalt ska det bli 19 lägenheter i varierande storlekar.

Suveränt lättmonterat

För att få takterrassernas golv i komposittrall i nivå med lägenheterna har Stenmarks valt Nivell Systems utegolvlösning, som underlättar installationen betydligt.

– Alternativen – som t ex betonggjutning, cellplast, klossar eller kilar – hade varit mycket mer tidsödande. Nivells utegolv med vädertåliga, justerbara nivelleringsskruvar går snabbt att installera, så det var ett lätt val. Det blir samma smidiga lösning även för de övriga lägenheternas uteplatser mot innergården, fortsätter Robin.

– Stenmarks bygge demonstrerar tydligt att Nivellsystemet är så mycket mer än ventilerade renoveringsgolv. Jag hoppas att fler upptäcker att våra utomhusgolv är suveränt enkla att montera på alla sorters underlag, jämna som ojämna, utan vare sig gjutning eller plintar, säger Gustaf Ehn som är försäljnings- och marknadsansvarig på Nivell.

Robin Andersson håller med och avslutar med att berätta att man även använt sig av Nivells akustikgolv i projektet för att säkra en hög ljudkomfort i de nya lägenheterna.

Här kan du läsa mer om Nivell Utegolv »

Dela denna information via: